En Lezzetli Starbucks Chocolate Chip Cookie Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı (2 sticks) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
- 1 su bardağı esmer şeker (yoksa yarım yemek kaşığı pekmez ile beyaz şekeri karıştırıp elde edebilirsiniz.)
- 1/2 su bardağı beyaz şeker
- 2 büyük yumurta
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı çikolata parçacıkları
- 1 su bardağı ceviz veya fındık, isteğe bağlı
Yapılışı:
Fırını 180°C (350°F) önceden ısıtın ve fırın tepsisine yaÄŸlı kağıt serin.
Büyük bir karıştırma kabında tereyağı, esmer şeker ve beyaz şekeri birleştirin.
Mikserle pürüzsüz ve kremsi bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Yumurtaları tek tek ekleyin, her birini iyice karıştırarak ekleyin. Vanilini ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta un, mısır nişastası, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Karışımı tereyağlı karışıma ekleyin ve yavaşça karıştırarak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Çikolata parçacıklarını ve isteğe bağlı olarak ceviz veya fındık parçalarını ekleyin, hamuru karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyeler arasında yeterli boşluk bırakın, çünkü fırında yayılacaklar.
Fırında 10-12 dakika veya kenarları hafifçe kızarıp ortaları hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika tepside bekletin, ardından tel ızgara üzerine alın ve tamamen soğumalarını bekleyin.