Lazanya Tarifi

 

 Lezzetli Bir Lazanya Tarifi


lazanya tarifi

Malzemeler:

  • 12 adet lazanya makarnası
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 400 gram doğranmış domates (konserve)
  • 200 ml domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 3 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 su bardağı beşamel sos
  • Taze fesleğen yaprakları (isteğe bağlı)

Beşamel Sos:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat

  • lazanya tarifi

    Yapılışı:

    1. Kıyma Sosu Hazırlığı: Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte soteleyin. Kıymayı ekleyin ve kahverengi olana kadar pişirin. Doğranmış domates ve domates sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 15-20 dakika kaynatın.

    2. Beşamel Sos Hazırlığı: Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip karıştırarak kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Yavaşça sütü ekleyerek sürekli karıştırın. Sos koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ile tatlandırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

    3. Lazanya Tabanı Hazırlığı: Lazanya makarnalarını tuzlu suda pişirin. Paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Pişen makarnaları soğuk suyla durulayın ve yağlamadan dolayı birbirine yapışmaması için yan yana dizin.

    4. Lazanya Katlama ve Pişirme: Fırın kabının tabanına biraz kıyma sosu yayın. Üzerine lazanya tabanını yerleştirin. Üzerine tekrar kıyma sosu ve beşamel sos sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Bu adımları 3 kat yapın.

    5. Son katı oluşturduktan sonra, üzerine beşamel sos ve peynir serpin.

    6. Önceden ısıtılmış 180°C (350°F) fırında, üzeri kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.

    7. Fırından çıkarıp, 10 dakika dinlendirip servis yapın. İsteğe bağlı olarak taze fesleğen yaprakları ile süsleyin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski