Beef pie tarifi: Evde lezzetli bir beef pie nasıl yapılır?

 

Beef pie tarifi: Evde lezzetli bir beef pie nasıl yapılır?


Malzemeler:

  • 400 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı biberiye
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı köri tozu
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yufka
  • 1 adet yumurta sarısı

Püf noktaları:

  • Dana kıymasını kavururken, suyunu tamamen çekene kadar kavurun.
  • Domatesi rendelemeden önce, kabuğunu ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Yufkaları fırından çıkardıktan sonra, sıcakken servis edin.

Yapılışı:

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  3. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın ve tavaya ekleyin.
  4. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
  5. Dana kıymasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  6. Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, biberiye, kimyon ve köri tozunu ekleyin ve karıştırın.
  7. Domatesi ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  8. Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
  9. Kapağı kapatın ve 10 dakika pişirin.
  10. Yufkayı tezgaha serin.
  11. Yufkanın bir kenarına kıymalı karışımı yayın.
  12. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
  13. Kenarlarını kapatın.
  14. Yufkanın üzerine yumurta sarısı sürün.
  15. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Servis önerisi:

Beef pie'yi ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Üzerine yoğurt veya ketçap ekleyerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.


Beef pie tarifi: Evde lezzetli bir beef pie nasıl yapılır?

Ek bilgiler:

  • Beef pie'yi daha lezzetli hale getirmek için, kıymaya 1/2 su bardağı rendelenmiş havuç veya patates ekleyebilirsiniz.
  • Beef pie'yi daha sulu hale getirmek için, kıymalı karışıma 1/2 su bardağı et suyu veya salça ekleyebilirsiniz.
  • Beef pie'yi daha kolay kesebilmek için, fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin.

Detaylı anlatım:

Dana kıymasını kavururken, suyunu tamamen çekene kadar kavurun. Bu sayede, beef pie'nin daha lezzetli ve sulu olmasını sağlayacaktır.

Domatesi rendelemeden önce, kabuğunu ve çekirdeklerini çıkarın. Bu sayede, beef pie'nin daha lezzetli ve pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

Yufkaları fırından çıkardıktan sonra, sıcakken servis edin. Bu sayede, beef pie'nin daha lezzetli ve çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

Beef pie'yi daha lezzetli hale getirmek için, kıymaya 1/2 su bardağı rendelenmiş havuç veya patates ekleyebilirsiniz. Bu sayede, beef pie'nin daha doyurucu ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Beef pie'yi daha sulu hale getirmek için, kıymalı karışıma 1/2 su bardağı et suyu veya salça ekleyebilirsiniz. Bu sayede, beef pie'nin daha lezzetli ve sulu olmasını sağlayacaktır.

Beef pie'yi daha kolay kesebilmek için, fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Bu sayede, beef pie'nin daha kolay kesilecek ve daha lezzetli bir hale gelecektir.

Beef pie'yi daha farklı bir hale getirmek için, kıymalı karışıma 1/2 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri veya mantar ekleyebilirsiniz. Bu sayede, beef pie'nin daha lezzetli ve farklı bir hale gelecektir.

Beef pie'yi daha kolay hazırlamak için, hazır yufka kullanabilirsiniz. Bu sayede, beef pie'yi daha kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Beef pie'yi daha sağlıklı hale getirmek için, tam buğday unu veya kepekli yufka kullanabilirsiniz. Bu sayede, beef pie'nin daha sağlıklı ve lezzetli bir hale gelecektir.

Beef pie'yi daha ekonomik hale getirmek için, kıymanın yarısını tavuk kıyması ile değiştirebilirsiniz. Bu sayede, beef pie'nin daha ekonomik ve lezzetli bir hale gelecektir.

Beef pie'yi daha lezzetli hale getirmek için, kendi yapacağınız kıymalı karışımı kullanabilirsiniz. Bu sayede, beef pie'nin daha lezzetli ve özel bir hale gelecektir.

Bu tarifi uygulayarak, lezzetli ve doyurucu bir beef pie yapabilirsiniz. Afiyet olsun!








Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski