En Lezzetli Brownie Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram bitter çikolata
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Püf noktaları:
- Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritirken, çikolatanın tamamen eridiğinden emin olun.
- Yumurtaları ve toz şekeri çırparken, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- Unlu karışımı çikolatalı karışıma eklerken, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Brownie'yi 25-30 dakika pişirin. Pişirme süresi, fırınınızın özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.
- Brownie'yi fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin.
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin.
- Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- Erimiş çikolata ve tereyağı karışımını yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
- Unlu karışımı çikolatalı karışıma ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün.
- 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin.
Ek bilgiler:
- Brownie'nizi daha ıslak bir kıvamda yapmak için, un miktarını biraz azaltabilirsiniz.
- Brownie'nize farklı bir lezzet katmak için, unlu karışıma 1/2 su bardağı ceviz, fıstık veya fındık ekleyebilirsiniz.
- Brownie'nizi süslemek için, erimiş çikolata, çikolatalı parçalar veya meyveler kullanabilirsiniz.