Poğaça tarifi: Evde lezzetli ve yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

Poğaça tarifi: Evde lezzetli ve yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

 Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • İç harcı için:
    • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1/2 su bardağı kıyma
    • 1/2 su bardağı ince doğranmış soğan
    • 1/2 çay kaşığı karabiber
    • 1/2 çay kaşığı pul biber

Püf noktaları:

  • Hamurunu iyi yoğurun.
  • İç harcı için, malzemeleri karıştırın.
  • Poğaçaları şekillendirirken, iç harcını ekleyin.
  • Poğaçaları pişirmeden önce, üzerine yumurta sarısı sürün.

Yapılışı:

  1. Ilık süt, ılık su, toz şeker ve mayayı bir kaba alın ve karıştırın.
  2. Sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Tuz ve unu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  4. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince, üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru iki parçaya bölün.
  6. Her bir parçayı rulo haline getirin ve 10 eşit parçaya bölün.
  7. Her bir parçayı yuvarlayın ve iç harcını ekleyin.
  8. Poğaçaları şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Servis önerisi:

Poğaçaları dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.


Poğaça tarifi: Evde lezzetli ve yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

Ek bilgiler:

  • Poğaçaların daha lezzetli olması için, hamurunu iyi yoğurun.
  • İç harcı için, dilediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.
  • Poğaçaları şekillendirirken, iç harcını fazla koymayın.
  • Poğaçaları pişirmeden önce, üzerine yumurta sarısı sürmek, daha parlak bir görünüm kazandıracaktır.

Detaylı anlatım:

Hamurunu yoğurun: Ilık süt, ılık su, toz şeker ve mayayı bir kaba alın ve karıştırın. Sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuz ve unu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince, üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.

İç harcını hazırlayın: Kıymayı soğan ile kavurun. Kavrulan kıymaya, rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber ve pul biberi ekleyin ve karıştırın.

Poğaçaları şekillendirin: Mayalanan hamuru iki parçaya bölün. Her bir parçayı rulo haline getirin ve 10 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayın ve iç harcını ekleyin. Poğaçaları şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Poğaçaları pişirin: Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski