Köri Soslu Tavuk

 

Köri Soslu Tavuk


Köri Soslu Tavuk Tarifi

Köri soslu tavuk, hem lezzetli hem de yapımı kolay bir ana yemektir. Farklı köri sosu çeşitleri kullanılarak farklı lezzetler elde edilebilir. Köri soslu tavuk, pilav, makarna veya salata ile servis edilebilir.

Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
  2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  3. Bir tavada sıvı yağı ısıtın.
  4. Soğanı ve sarımsağı kavurun.
  5. Tavukları ekleyin ve kavurun.
  6. Unu ekleyin ve karıştırın.
  7. Tavuk suyunu, kremayı, sütü, köri tozunu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
  8. Kaynamaya bırakın.
  9. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  10. Servis yapın.

Köri Soslu Tavuk

  • Ek Bilgiler:

    • Köri soslu tavuk, Hindistan mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir.
    • Köri soslu tavuk, genellikle ana yemek olarak servis edilir.
    • Köri soslu tavuğun farklı çeşitleri vardır. Örneğin, tavuk yerine hindi, balık veya et kullanılabilir.

Ek Faydalı Bilgiler

  • Köri soslu tavuğu servis ederken, yanında pilav, makarna veya salata servis edebilirsiniz.
  • Köri soslu tavuğu buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz.
  • Buzdolabından çıkardığınız köri soslu tavuğu, ocakta veya mikrodalgada ısıtabilirsiniz.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski