Cinnamon Rolls Tarifi
Cinnamon rolls, hem lezzetli hem de yapımı kolay bir tatlı hamur işidir. Hamur işlerinin en sevilenlerinden biri olan cinnamon rolls, kahvaltılarda veya ara öğünlerde servis edilebilir.
Malzemeler
- 1 paket (1 su bardağı) instant maya
- 1/2 su bardağı ılık su (37-40 C)
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (yaklaşık)
- 1/2 su bardağı tereyağı (oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
- Büyük bir kapta mayayı, şekeri, ılık suyu, sıvı yağı, yumurtayı ve tuzu karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kaplayın.
- Hamurun iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın ve elinizle açın.
- Üzerine tereyağı, şeker, esmer şeker ve tarçını yayın.
- Hamuru uzunlamasına ikiye bölün ve rulo şeklinde sarın.
- Ruloları eşit parçalar halinde kesin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan cinnamon rolls'ları servis tabağına alın ve soğutun.
İpuçları
- Hamuru yoğurduktan sonra daha rahat şekil verebilmek için biraz un ekleyebilirsiniz.
- Hamuru mayalandırmak için oda sıcaklığında bekletmeniz önemlidir.
- Cinnamon rolls'ları fırına vermeden önce üzerine eritilmiş tereyağı ve pudra şekeri serpebilirsiniz.
Ek Faydalı Bilgiler
- Cinnamon rolls'u servis ederken, yanında soğuk süt veya kahve servis edebilirsiniz.
- Cinnamon rolls'u buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
- Buzdolabından çıkardığınız cinnamon rolls'ları oda sıcaklığında 1 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.