X CEO'su Linda Yaccarino, Avrupa Birliği'nin İsrail ve Hamas İle İlgili Uyarılarına Yanıt Verdi

elon musk X CEO'su Linda Yaccarino, Avrupa Birliği'nin İsrail ve Hamas İle İlgili Uyarılarına Yanıt Verdi

 

X CEO'su Linda Yaccarino, Avrupa Birliği'nin İsrail ve Hamas İle İlgili Uyarılarına Yanıt Verdi

Dün paylaştığımız haberde, Avrupa Birliği ile X arasındaki gerilimin, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalardan kaynaklandığını bildirmiştik. Avrupa Birliği yetkilileri, X'in dezenformasyon merkezi haline geldiğini iddia ederek Elon Musk ve ekibini uyarırken, X CEO'su Linda Yaccarino bugün bu iddialara yanıt verdi.

elon musk X CEO'su Linda Yaccarino, Avrupa Birliği'nin İsrail ve Hamas İle İlgili Uyarılarına Yanıt VerdiYapılan açıklamada, çatışmaların başladığı ilk günden itibaren X ekibinin attığı adımlar detaylı bir şekilde açıklandı. Yaccarino, çatışma ile ilgili paylaşımların titizlikle incelendiğini ve on binlerce paylaşımın kaldırıldığını belirtti. Ayrıca, kullanıcıların dahil olabildiği "Topluluk Notları" özelliğinin binlerce paylaşım için erişime açıldığını ve doğrudan terörist gruplarla bağlantılı olduğu tespit edilen yüzlerce hesabın kapatıldığını açıkladı.

İsrail-Hamas Çatışmasıyla İlgili X Platformundaki Gelişmeler

Dün yaşanan gerilimde, Avrupa Birliği X'e açık bir mektup yazarak platformun dezenformasyon merkezi haline geldiği konusunda uyardı. Elon Musk'a yapılan uyarıda, yalan haberlerle ilgili hızla önlem alınması gerektiği belirtildi.

Ancak X, Avrupa Birliği'nin getirdiği Dijital Piyasalar Yasası'na uymazsa ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Yasa, sosyal medya platformlarına büyük sorumluluklar yüklemekte ve X'e yüzde 6'ya kadar varan gelir cezaları ve hatta Avrupa Birliği sınırları içinde yasaklama getirebileceğini belirtiyor.

Linda Yaccarino'nun açıklaması, şimdilik Elon Musk ve ekibine bir nefes aldırdı. Ancak, Avrupa Birliği Komisyonu üyesi Thierry Breton'un X'e yönelik açık mektubuna Elon Musk'ın henüz yanıt vermemesi, platformun sahte içeriklerle mücadelede geç kaldığı yönündeki iddiaları güçlendiriyor.

Breton'un iddialarına yanıt veren Elon Musk, bu kategorideki içeriklere dair bir liste talep etti. Ancak bu talep hala yanıtsız kaldı ve X'in Avrupa Birliği ile görüşmediği söylentilerini güçlendiriyor. Birçok kaynağa göre, Elon Musk'ın sahte haberleri tespit edecek bir ekibi olmadığı ve bu durumun gecikmelere neden olduğu iddia ediliyor.

elon musk X CEO'su Linda Yaccarino, Avrupa Birliği'nin İsrail ve Hamas İle İlgili Uyarılarına Yanıt Verdi

Musk, Gazze'dekilere yardım etmek için aşağıdaki yolları da kullanabilir:

  • İsrail ve Hamas arasındaki çatışmayı sona erdirmek için diplomatik girişimlerde bulunabilir.
  • Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı uluslararası kamuoyunun dikkatini çekebilir.
  • Gazze'deki sivil toplum kuruluşlarına destek olabilir.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski