SON DAKİKA İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞI: İsrail ile Gazze arasındaki gerginliğe küresel tepkiler

SON DAKİKA İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞI!!!

SON DAKİKA İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞI!!!

İsrail ile Gazze arasındaki gerginliğe küresel tepkiler Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı operasyona ilişkin dünya lideri ve kurumu açıklamalarda bulundu. ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri Hamas'ı kınasa da İsrail'e destek mesajları gönderdi. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülke taraflara itidal çağrısında bulunurken İran, Hamas'a desteğini açıkladı.

Kassam Tugayları bu sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir operasyon başlattığını duyurdu. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girdi. "Aksa Tufanı" operasyonu üzerine İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıkladı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda 22 İsraillinin öldüğünüve 545 kişinin yaralandığını duyurdu. Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında çıkan çatışmalarda, 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 5'inin yaralandığı bildirildi.

SON DAKİKA İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞI!!!


İsrail-Gazze sınırındaki gerilime küresel tepki karışık oldu. TÜRKİYE Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Partisi 4. Olağanüstü Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada İsrail ve Filistinli partilere ılımlı davranma çağrısında bulunarak, şunları söyledi: "Türkiye olarak tüm tarafları ölçülü hareket etmeye davet ediyoruz. .” İsrail'de bu sabah meydana gelen olayların ışığında ılımlılık. "Sizleri harekete geçmeye ve gerilimi daha da artırma riski taşıyan fevri eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz" dedi. BM Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Turk şunları söyledi: “Filistinli silahlı grupların İsrail'e binlerce olmasa da yüzlerce başıboş roket attığı, en az 22 İsraillinin vurularak öldürüldüğü ve yüzlerce İsraillinin vurulduğu haberleri göz önüne alındığında daha çok yaralandı. Şok oldum ve korktum."İsrailli sivillerin kaçırıldığı yönündeki haberlerden de derin endişe duyuyorum." Açıklamalarını kamuoyuna duyurdu. İsrail güçlerinin nüfusun yoğun olduğu Gazze Şeridi'ne hava saldırılarıyla karşılık vererek en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini anlatan Türk, şöyle konuştu: "Sivil kayıplarının yaşanmaması için her türlü tedbiri almanızı rica ediyorum." Şiddetin bir an önce sona ermesini talep ediyorum. Bölgedeki tüm büyük partilere ve ülkelere, daha fazla kan dökülmesini önlemek için gerilimi azaltma çağrısında bulunuyorum.“AVRUPA'DA İSRAİL'E . DESTEK HAMAS'A CEVAP . Avrupa Birliği Konseyi (AB) Başkanı Charles Michel, sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada “Masum vatandaşlara yönelik terör ve şiddete neden olan gelişigüzel saldırıları şiddetle kınıyorum. ." Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Hamas'ı kınayarak şunları söyledi: "İsrail'in bu tür sinsi saldırılara karşı kendini savunma hakkı vardır." AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, şunları söyledi: "İsrail'le tam dayanışma içerisindeyim." mesajını paylaştı. Şansölye Olaf Scholz şunları söyledi: "Gazze'den gelen roket atışı ve şiddetin artması bizi şok ediyor." "Almanya Hamas'ın bu saldırılarını kınıyor ve İsrail'in yanında duruyor." değerlendirmesini yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron şunları söyledi: "Şu anda İsrail'e yönelik düzenlenen terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyorum." » Merhumlarla, aileleriyle ve sevenleriyle dayanışma diliyorum. bir açıklama yaptı. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail'in "sivillere yönelik saldırıları" karşısında şok olduğunu söyledi. açıkladı. Sunak, şunları söyledi: “İsrail'in kendini savunma hakkı mutlaktır.Belçika, İspanya, İtalya, İsviçre, İrlanda, Hollanda, Hırvatistan, Avusturya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Finlandiya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya ve Kosova'dan . yetkili de Hamas'a karşılık vererek İsrail'e saldırdı. destek beyanları yayınlayarak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski