Dolunay Katilleri Filmi: Konusu, Oyuncuları, Eleştirileri ve Fragmanı

Dolunay Katilleri Filmi: Konusu, Oyuncuları, Eleştirileri ve Fragmanı

 

Martin Scorsese'nin yönettiği ve David Grann'ın aynı adlı romanından uyarlanan Dolunay Katilleri filmi, 1920'lerde Oklahoma'da yaşayan Osage Kızılderililerinin gizemli cinayetlerini konu alıyor. Film, 20 Ekim 2023 tarihinde vizyona girdi ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı.

Konu:

Dolunay Katilleri filmi, 1920'lerde Oklahoma'da yaşayan Osage Kızılderililerinin gizemli cinayetlerini konu alıyor. Osage topraklarında bulunan petrol, onları bir anda dünyanın en zengin insanları haline getirir. Ancak bu zenginlik, onları beyaz Amerikalılar için de bir hedef haline getirir.

Osage Kızılderilileri, petrol gelirlerini güvende tutmak için beyaz avukatlar ve iş adamlarıyla ortaklık kurar. Ancak bu ortaklıklar, Osage'lerin katledilmesine yol açar.

Filmin başrolünde Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Jesse Plemons yer alıyor. DiCaprio, Osage Kızılderililerinin bir parçası olan Ernest Burkhart'ı canlandırıyor. De Niro, Osage'lerin servetini ele geçirmek için komplo kuran William Hale'i canlandırıyor. Plemons ise FBI ajanı Tom White'ı canlandırıyor.

Dolunay Katilleri Filmi: Konusu, Oyuncuları, Eleştirileri ve Fragmanı

Oyuncular:

  • Leonardo DiCaprio - Ernest Burkhart
  • Robert De Niro - William Hale
  • Jesse Plemons - Tom White
  • Lily Gladstone - Mollie Burkhart
  • Tantoo Cardinal - Lizzie Q.
  • John Lithgow - Prosecutor Leaward
  • Brendan Fraser - W.S. Hamilton
  • Barry Corbin - Undertaker Turton

Eleştiriler:

Dolunay Katilleri filmi, eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. Film, Scorsese'nin yönetmenliği, DiCaprio ve De Niro'nun performansları ve gerçek bir hikayeyi anlatması nedeniyle övüldü.

Fragman:

Dolunay Katilleri filminin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

Sonuç:

Dolunay Katilleri, Martin Scorsese'nin usta yönetmenliği ve Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro'nun güçlü performansları ile dikkat çeken bir film. Film, 1920'lerde Oklahoma'da yaşanan gerçek bir hikayeyi anlatıyor ve izleyiciye o döneme dair çarpıcı bir bakış sunuyor.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski